PHILADELPHIA, USA, 1. februar 2021 – FMC Corporation (NYSE: FMC), en global markedsleder innen landbruksvitenskap, har inngått et strategisk samarbeid med Novozymes, verdens ledende virksomhet innen biologiske løsninger, om forskning, utvikling og kommersialisering av enzymbaserte biologiske plantevernløsninger til landbruk over hele verden.
Den verdensomspennende, flerårige samarbeidsavtalen mellom de to virksomhetene er sentrert rundt enzymbasert biokontrollteknologi til det globale markedet for sopp- og insektmidler. Partnerskapet vil ha fokus på å utvikle løsninger til bekjempelse av viktige soppsykdommer i soyabønner som f.eks. asiatisk soyabønnerust (ASR), samt kombinasjonsprodukter med FMCs førende diamidbaserte teknologi til bekjempelse av vesentlige skadelige insekter. Virksomhetene vil kombinere sine respektive forsknings- og utviklingsressurser, og FMC vil stå for kommersialisering, mens Novozymes vil stå for produksjon. Partnerskapet vil utnytte Novozymes' eksisterende teknologi, og FMC vil bidra med å fremskynde og øke suksessraten i forhold til identifikasjon av innovative biologiske plantevernprodukter gjennom evaluering av et stort antall enzymklasser i virksomhetens laboratorium for høykapasitetsscreening.
«Vi gleder oss til å samarbeide med Novozymes om å føre enzymteknologien inn på plantevernmarkedet. FMC arbeider for å levere differensierte biologiske produkter, som gjennom vitenskapelig baserte løsninger kan bidra til å håndtere avlinger, beskytte utbytte og bekjempe resistens på en bærekraftig måte. «Bruk av enzymer i landbruket er et spennende, nytt område for biologiske produkter», sier Mark Douglas, adm. direktør for FMC.
«Vi ser FMC som en fantastisk partner med sin sterke videnskapelige og kommersielle kompetanse og – aller viktigst – et klart engasjement i biologiske løsninger. Vårt partnerskap med FMC er et ledd i vår styrkede innsats for å dekke behovet for bærekraftige løsninger til skadedyrbekjempelse over hele verden. Sammen vil vi utvikle innovative biologiske løsninger til viktige markedssegmenter, hvor FMC er en ideell partner på kommersielt plan», sier Ester Baiget Arnau, adm. direktør for Novozymes.
Ifølge Novozymes og FMC er enzymbasert biokontrollteknologi et nytt, differensiert redskap til å takle store utfordringer med tanke på skadedyrbekjempelse. Enzymer kan enten i form av enkeltprodukter eller som en integrert løsning levere effektive resultater, og dessuten har de som biologiske midler en miljøfordel. Virksomhetene mener at enzymbasert biokontrollteknologi potensielt kan bidra til enkeltprodukter, men også spille en vesentlig rolle som omfattende integrerte løsninger til skadedyrbekjempelse.
«Enzymer er en relativt uutnyttet løsning innenfor landbruksmarkedet. Denne unike teknologien gir høy yteevne og stabilitet, som komplementerer de syntetiske kjemikaliene. Lavere startomkostninger muliggjør bruk på rekkeavlingsmarkeder, hvor det er bruk for høytytende, bærekraftige løsninger med nye virkemåter til bekjempelse av sykdommer og skadedyr som ellers er vanskelige å bekjempe. Vi arbeider primært med molekyler som virker på en ny måte, og som bedre kan bekjempe skadedyr som utvikler resistens overfor eksisterende produkter», sier Dr. Bénédicte Flambard, global direktør i FMC Plant Health.
Siden 2013 har FMC bygget opp en forretning i verdensklasse for biologiske midler med over 30 biologiske produkter markedsført i over 45 land. FMC har 12 biologiske fungicider, insekticider og nematicider i sin forsknings- og utviklingspipeline, samt et senter i Danmark som er dedikert til forskning på biologiske produkter. Virksomhetens biostimulant Accudo® mottok en hederspris ved 2020 Crop Science Forum and Awards i kategorien Best New Biological Product (Biostimulant). I 2019 mottok bionematicidene Presence® og Quartzo® den høyeste hedersbevisningen i kategorien Best New Biological Product (Biopesticide). FMC planlegger å lansere fire nye biologiske pesticider fra sin pipeline i løpet av de kommende fire år og søker aktivt etter å inngå flere partnerskap med henblikk på utvikling og kommersialisering av en rekke nye biologiske teknologier.